Eerste editie van Inspiratie & Kennis Congres (IKC) Valkenswaard daverend succes!

Netwerkvereniging JONG! Valkenswaard organiseerde afgelopen vrijdag de eerste editie van het Inspiratie & Kennis Congres (IKC) Valkenswaard in Theater De Hofnar. Diverse gerenommeerde sprekers gaven acte de préséance. Joost Rentema van het Slaafvrije chocolademerk Tony’s Chocolonely opende het programma en wist ruim 300 toeschouwers ademloos te boeien. De ondernemers harten kwamen flink op gang door het verhaal over hoe verantwoord ondernemen je naar de top kan brengen in een zwaar concurrerende markt.

Lastig kiezen

Marc Morelli - Dé Perceptionist © 2017 R. Van Doren JONG! Valkenswaard

Marc Morelli – Dé Perceptionist

Na de plenaire sessie in de theaterzaal werd het lastig kiezen voor de aanwezige gasten. Zij konden deelnemen aan 18 powersessies verdeeld over 3 rondes. O.a. Edwin Vlems, Marketing Manager van de MCB nam de overvolle zaal toeschouwers mee in zijn verhaal over inbound marketing en de wijze waarop dit een enorm positief effect gehad heeft op de MCB en diverse andere B2B bedrijven. Innovatiemanager Maarten Korz van de Rabobank gooide het over een andere boeg en liet met diverse voorbeelden van digitale trends en hypes toeschouwers zien hoe deze te kunnen vertalen naar het eigen verdienmodel. Jelle Schunselaar van Brainport Development hield een interessante presentatie over de rol en mogelijkheden die Brainport te bieden heeft voor startende ondernemers met nieuwe ideeën. Daarnaast lieten Ruud Schippers (JAM), Mike van Tilburg (GoodHabitz) en Geert-Jan van Enckevort (Scholt Energie & Control) ons een kijkje nemen in de keuken van hun prachtige bedrijven die allen als nieuwkomer in de markt in korte tijd zijn uitgegroeid tot succesvolle bedrijven met een eigen(wijze) kijk op het ondernemerschap. Marc Morelli, de enige perceptionist van Nederland, wist de zaal te verrassen met een bijzondere sessie over mentalisme.

 

Frank Verberne - The Transcreation Company © 2017 M54 Beeldcreaties

Frank Verberne – The Transcreation Company

Inspiratie & kennis

Wie naar het congres kwam voor kennis over een specifiek onderwerp kwam ook voldoende aan zijn trekken. Met een uitgebreid palet aan onderwerpen over het pensioen, spaargeld (Duisenburgh), mogelijkheden en kansen van een goede bedrijfsfilm (BLIK film), leiderschap in groei (The Transcreation Company), het opstellen en inzien van het belang van diverse juridisch zaken zoals algemene voorwaarden (Brokking Advocatuur & Mediation), inzet van social media (Lonieke.nl), alles over een burn-out (Stretch the Human Battery Company), cybercrime (Verberkmoes Assurantiën), het scoren van een 9+ door het bewandelen van de klantroute (The Transcreation Company) en crowdfunding (Collin Crowdfund), was er voor ieder wat wils.

 

 

Staande ovatie

Job Smeltzer - La Fuente © 2017 R. Van Doren JONG! Valkenswaard

Job Smeltzer – La Fuente

Dagvoorzitter Jan van Poppel (winnaar Heel Brabant Spreekt 2017) praatte het geheel op luchtige wijze aan elkaar. Het IKC werd afgesloten door de jonge en succesvolle DJ en ondernemer Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente. Na een staande ovatie vond een gezellige netwerkborrel plaats in het Rabobank Theatercafé van Theater De Hofnar. Hier werd volop nagepraat over de diverse onderwerpen en kon men nog even langs de stands lopen van o.a. de Starterscoach van Rabobank de Kempen, MKB Eindhoven en Duisenburgh.

 

 

Joost Rentema - Tony's Chocolonely © 2017 R. Van Doren JONG! Valkenswaard

Joost Rentema – Tony’s Chocolonely

Toekomst

Het IKC werd vrijwillig en belangeloos georganiseerd door het bestuur van JONG! Valkenswaard. Zij besteedde het afgelopen jaar honderden uren aan de organisatie ervan. Een dergelijk evenement als het IKC vond nog nooit eerder plaats in Valkenswaard. JONG! kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het Inspiratie & Kennis Congres Valkenswaard en smeedt momenteel plannen voor een tweede editie. Men kan op de hoogte blijven door het IKC te volgen op social media en via de website www.jongikc.nl.

 

 

 

De opbrengst van het IKC2017 werden gedoneerd aan Stichting Leergeld Valkenswaard.

Deze reportage is met dank aan:
© 2017 Blikfilm
© 2017 M54 Beeldcreaties
© 2017 R. Van Doren JONG! Valkenswaard

Neem Contact op met ons?

We zijn nu niet aanwezig, maar je kunt ons een bericht sturen en dan nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Niet leesbaar? Verander text captcha txt